Главнокомандващият на въоръжените сили на Естония ген. Мартин Херем заяви,

...
Главнокомандващият на въоръжените сили на Естония ген. Мартин Херем заяви,
Коментари Харесай

Естония бърза да удвои военните си разходи с цел отпор на Русия

Главнокомандващият на въоръжените сили на Естония ген. Мартин Херем съобщи, че страната би трябвало да удвои разноските си за защита през идващите две години. Целта е да натрупа задоволително муниции, с цел да нанесе уверено проваляне на съветските сили при положение на инвазия, заяви Ройтерс.

Ген. Херем съобщи, че нито опасността от нуклеарен отговор, нито опцията за обилни загуби няма да спрат Владимир Путин, в случай че реши да нападна своята по-малка западна съседка, която ще бъде опустошена, в случай че не отблъсне бързо нападението.

Вчера Путин категорично отхвърли опцията Русия да се е насочила към която и да е страна членка на НАТО, само че неговата пълномащабна инвазия на Украйна през 2022 година провокира терзания измежду страните от Запада, че той се стреми да възвърне контрола на Москва над някогашния Съветски съюз.

Естония, някогашна руска република, към този момент е нараснала бюджета си за защита до към 3% от Брутният вътрешен продукт, което я прави водач в това отношение в НАТО.

Миналия месец нейното разузнаване съобщи, че Русия се готви за боен конфликт със Запада през идващото десетилетие и възнамерява да удвои въоръжените си сили, ситуирани по границата с Естония, Латвия, Литва и Финландия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР