Главнокомандващият на цялата турска армия Мехмед Али паша всъщност е

...
Главнокомандващият на цялата турска армия Мехмед Али паша всъщност е
Коментари Харесай

Николай Марков: Срещу кого воюваме в руско-турската, за нас освободителна, война?

Главнокомандващият на цялата турска войска Мехмед Али паша в действителност е бил немец и се е казвал Карл Дитрих, припомня полковник Марков

В своя обява във фейсбук полковник Николай Марков разкрива исторически обстоятелства от руско-турската освободителна война.

" Срещу кого водиме война в руско-турската /за нас освободтелна/ война?

Срещу турците? Да, само че освен. Както в състава на съветската войска има българско опълчение, по този начин и в турската има хиляди западноевропейски доброволци и наемници. За тях обширно споделя военният сътрудник Василий Немирович-Данченко, който в книгата си „ Година на война “ разказва случаите, при които в съветски ръце попадат британски доброволци, биещи се на страната на турците. Но западноевропейците надалеч не са единствено редови бойци.

Главнокомандващият на цялата турска войска Мехмед Алипаша в действителност е немец и се споделя Карл Дитрих. Вейсел паша, който командва турската войска в борбата при Шипка-Шейново, в действителност е австриец, като името му е декор Вексел. Армията на Сюлейман паша, която прави кланетата в Стара Загора, е превозена с британски кораби от Албания в Тракия. Самата британска флота след това влиза в пристанището на Цариград, с цел да предотврати рухването на турската столица в съветски ръце в края на войната. След сключването на Санстефанския кротичък контракт в Родопите стартира мюсюлмански бунт и нови кланета против българите, директно проведени от Хидает паша, който в действителност е англичанина Станислас Сенклер. Капитан Петко челник унищожава армията на Сенклер, а като признателност за това предатели го убиват след освобождението.

Хайде в този момент да ви попитам – в случай че всички тези изверги не бяха англичани, немци и австрийци, а руснаци, дали нямаше ежедневно да лягаме и ставаме с техните закононарушения, осъществени над нашия народ? Сега виждате ли каква голяма война се води против нас българите и нашата история? На процедура нашата независимост е извоювана във война, която водим освен против турците, само че и против англичани и германци. Същите тези единствено броени месеци след подписването на Санстефанския контракт разпокъсват България на пет елементи, като през днешния ден техните модерни прислужници даже и това пробват да припишат на Русия. Както се споделя, крадеца вика дръжте крадеца. Днес България не е самостоятелна страна и е поробена от същите тези, които ни държаха в иго до 1878 година Само и само от нас зависи дали ще успеем да се освободим наново от същинските ни поробители. "
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР