Главният треньор на женския волейболен отбор Минчанка (Минск) - Виктор

...
Главният треньор на женския волейболен отбор Минчанка (Минск) - Виктор
Коментари Харесай

Отбор от Беларус подаде заявка за руската Суперлига при жените

Главният треньор на женския волейболен тим Минчанка (Минск) - Виктор Гончаров, съобщи, че беларуският клуб възнамерява да играе в Суперлигата на Русия през идващия сезон, като към този момент е подадена поръчка за това до Всерусийската федерация по волейбол (ВФВ).

- Приключи ли сезонът за волейболистките от Минск?
- Шампионатите в съветската Суперлига първо бяха спрени и по-късно оповестиха края на сезона. В Беларус обаче, към момента, не е изцяло ясно какво ще стане с шампионатите. Окончателното решение може би ще бъде взето на 20 април. Всичко ще зависи от развиването на обстановката с разпространяването на ковид. Що се отнася до нашия тим - той работи, състезателките упражняват. Единствената разлика е, че организираме по едно занятие дневно, а не две, както е всекидневно. Не всеки има опция да стигне до залата с персонален превоз. Ето за какво не желая да заплашвам здравето на девойките.

- Ще играе ли тимът на Минчанка в съветската Суперлига през идващия сезон?
- Изпратихме заявление до Всерусийската федерация по волейбол. Имаме огромен късмет да бъдем утвърдени. Вярно, в този момент обстановката в света на спорта е следната: никой не знае какво ще се случи на следващия ден. Подготвяме се за шампионата на Русия. Селекция? Засега е рано да се приказва за това.

BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР