Главният специалист на САЩ по инфекциозни заболявания Антъни Фаучи се

...
Главният специалист на САЩ по инфекциозни заболявания Антъни Фаучи се
Коментари Харесай

Фаучи се извини за намека, че Великобритания е прибързала с ваксинирането срещу COVID-19

Главният експерт на Съединени американски щати по инфекциозни болести Антъни Фаучи се извини за намека, че английските управляващи са прибързали с разрешението на ваксина против КОВИД-19, като съобщи, че има "огромно доверие " на регулаторните органи на Англия, предава Българска телеграфна агенция.

Д-р Фаучи, шеф на Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания, провокира дискусия с предходно изявление, в което съобщи, че английските регулатори не са работили "толкова деликатно ", колкото американската Агенция за храните и медикаментите. Снощи Фаучи посочи какво е желал да каже - че американските управляващи работят друго от английските си сътрудници, а не, че работят по-добре от тях, единствено че не се изразил вярно.

"Имам огромно доверие в двете научни общности и в регулаторните органи в Обединеното кралство и всеки, който ме познава персонално или познава връзките ми с тях в продължение безусловно на десетилетие, знае, че това е по този начин ", сподели Фаучи.

Англия стана първата западна страна, която позволи всеобща приложимост на ваксина против КОВИД-19, когато регулаторите дадоха незабавно утвърждение за артикул на Пфайзер и Бионтех. Критици намекнаха, че английските регулатори са предпочели бързината пред подробното и деликатно изследване на данните за сигурността и ефикасността на имунизацията.

Д-р Фаучи отхвърли това изказване. Той сподели, че американският регулатор е заставен да работи по-бавно поради високата степен на песимизъм към имунизациите в Съединени американски щати. Ето за какво американският регулатор преглежда всички сурови данни от Пфайзер и

Бионтех "по метод, който не би могъл да бъде по-бърз ". Според Фаучи Агенцията за храните и медикаментите ще се нуждае от още една седмица, с цел да приключи прегледа си, само че в последна сметка и в Съединени американски щати, и Англия ще се стигне до един и същи извод: имунизацията е безвредна и ефикасна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР