Главният секретар на МВР подава оставка, съобщи самият Петър Тодоров

...
Главният секретар на МВР подава оставка, съобщи самият Петър Тодоров
Коментари Харесай

Петър Тодоров подаде оставка въпреки Радев

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи подава оставка, заяви самият Петър Тодоров пред БНР.

По-рано през вчерашния ден президентът Румен Радев разгласи, че няма да подпише декрет за освобождението на Тодоров

„ Днес депозирам оставка като основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Извървях целия си професионален път като служител на реда. Преминах през всички равнища, с цел да стигна до най-високото. Благодаря на хилядите почтени сътрудници, с които работихме през цялото това време. Вярвам, че ще продължат съзнателно да извършват отговорностите си. Аз обаче съм подложен в обстановка, в която не мога да го върша. Настоящото управление на Министерство на вътрешните работи няма воля да продължи битката за правда “, съобщи Тодоров.

„ За мен постът не е самоцел. Аз имам чест и достолепие – без тях няма по какъв начин да бъдеш същински чиновник на реда “, добави той.

Тодоров съобщи, че не приема да бъде хулен от конюнктурни политици.

Сред претекстовете си за оставката той открои невъзможността да работи в актуалната обстановка.

Той добави, че настояването за неговото премахване, е обвързвано със записа, изнесен от самостоятелния към този момент народен представител Радостин Василев. Според Тодоров претекстовете да се желае неговото премахване нямат никакво отношение към работата му.

„ Мотивите да се желае моето премахване нямат никакво отношение към работата ми, а са в директна връзка със записа, който изтече преди три месеца от една партийна централа, в който се споделяше, че „ нашето Министерство на вътрешните работи ще прави нашите избори “, уточни Тодоров.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи добави още, че претекстовете, с които Калин Стоянов желае неговата оставка, не са съществени.

„ Мотивите, с които Калин Стоянов изиска моята оставка нямат никакво съображение. Обвиненията му бяха грозни, а опитът му да употребява гибелта на сътрудници за реализиране на конюнктурни цели – неподобаващ. Няма да ги оборвам един по един, тъй като бяха употребявани като мотив, не като причина “.

Според Петър Тодоров професионалната оценка за свършеното от него и сътрудниците му, са Докладите за активността на Министерство на вътрешните работи през 2022 година и през първото полугодие на 2023 година

Той благодари за доверието на президента Румен Радев и сподели, че остава другар на всички чиновници на вътрешното министерство.
По процедура Петър Тодоров би трябвало да подава оставката си в Министерски съвет, а оттова да предложат на президента Румен Радев да издаде декрет за освобождението му.
Оставката на основния секретар на Министерство на вътрешните работи беше поискана от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов след убийството на Алексей Петров поради липса на доверие, пропуски в организацията и контрола, които са довели и до гибелта на служители на реда, и разлики за това по какъв начин би трябвало да бъде координирана и обезпечена работата в Министерство на вътрешните работи.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР