Главният секретар на кабинета на Япония Като Катсуноби заяви, че

...
Главният секретар на кабинета на Япония Като Катсуноби заяви, че
Коментари Харесай

Япония не е променила позицията си спрямо Тайван

Главният секретар на кабинета на Япония Като Катсуноби съобщи, че страната не е трансформирала позицията си във връзка с Тайпе, откакто министър председателят Йохишиде Суга по-рано тази седмица дефинира Тайван като страна.

По време на среща с водачите на опозицията Йохишиде уточни Австралия, Нова Зеландия и Тайван като страни, които са подхванали ограничения, мощно ограничаващи частните права в битката с Covid-19.

Пекин неотложно реагира като упрекна Япония в нарушение на уговорката си да не преглежда Тайван като страна и изиска от Токио да обясни позицията си,

Като Катсуноби на собствен ред съобщи, че политиката на Япония по отношение на Тайван, както е посочено в Съвместното изказване на Китай и Япония от 1972 година, не се е трансформирала и включва поддържане на на практика неправителствени връзки. Запитан дали Токио въпреки всичко ще преразгледа позицията си, Като Катсуноби още веднъж повтори изказването си,

Напоследък Япония придава огромно значение на Тайван, което е видно и от взаимното изказване със Съединени американски щати през април тази година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР