Главният прокурор внесе в деловодството на 49-ото Народно събрание искане

...
Главният прокурор внесе в деловодството на 49-ото Народно събрание искане
Коментари Харесай

Иван Гешев отново поиска имунитета на депутата от ДПС Димитър Аврамов от Монтана

Главният прокурор внесе в деловодството на 49-ото Народно заседание искане за събаряне на имунитета на народния представител Д.А. по предложение на Софийска градска прокуратура, оповестиха от държавното обвиняване.
Зад тези букви стои депутатът от Движение за права и свободи Димитър Аврамов от Монтана, известен в цялата страна като Митко Галата.
Искането е за предоставяне на позволение за продължение на наказателното гонене против Д.А., който е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение от общ темперамент (чл. 304б, алинея 1 по отношение на член 26, алинея 1 по отношение на член 20, алинея 2 от Наказателен кодекс - търговия с влияние).
С определение от 20.04.2023 година СГС-СНС (ЗАКРИТ) е спряно наказателното произвеждане против Д.А. на съображение член 25, алинея 1, т. 3 от Наказателно-процесуален кодекс – заради придобиване на депутатски имунитет.
Продължаването на наказателното произвеждане против депутат е допустимо единствено след позволение на Народното събрание или при документално единодушие на Д.А. според наредбата на член 70 от Конституцията на Република България.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР