Главният прокурор внесе мотивирано искане до Централната избирателна комисия (ЦИК)

...
Главният прокурор внесе мотивирано искане до Централната избирателна комисия (ЦИК)
Коментари Харесай

Главният прокурор с искане от ЦИК за снемане имунитета на кандидат за народен представител

Главният прокурор внесе стимулирано искане до Централната изборна комисия (ЦИК) за предоставяне на позволение за привличане към наказателна отговорност на Ц.Г.- претендент за депутат на изборите за 46-ото Народно заседание, планувани за 11.07.2021г.

Досъдебното произвеждане е стартирано от ОДМВР-Бургас по реда на член 212 ал.2 от Наказателно-процесуален кодекс и е под управлението и надзора на Софийска градска прокуратура (СГП).

В хода на следствието са осъществени разпити на очевидци, включително пред арбитър, приобщени са материални доказателства, осъществени са претърсвания и изземвания на няколко адреса и са приложени относими документи. Събраните доказателства са задоволителни по смисъла на чл.219, ал.1 от Наказателно-процесуален кодекс за привличане към наказателна отговорност и за предявяване на обвиняване за осъществено закононарушение по член 167, ал.2 от Наказателен кодекс по отношение на Ц.Г., който на 29.06.2021г. в с. Маринка, общ. Бургас дал на четири лица имотна полза, за да ги склони да упражнят изборното си право на изборите за 46-ото Народно заседание в интерес на избран претендент и коалиция.

Предвиденото в закона наказване по член 167, ал.2 от Наказателен кодекс е отнемане от независимост от една до шест години и санкция от 10 хиляди до двадесет хиляди лв..

Източник: Прокуратура на Република България
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР