Главният прокурор внесе искане до Централната избирателна комисия (ЦИК) да

...
Главният прокурор внесе искане до Централната избирателна комисия (ЦИК) да
Коментари Харесай

Главният прокуор поиска имунитета на Боян Расате

Главният прокурор внесе искане до Централната изборна комисия (ЦИК) да бъде свален имунитетът против правосъдно гонене на претендента за президент Боян Расате, оповестиха от прокуратурата.

Гешев желае да получи позволение за привличане към наказателна отговорност на издигнатия от предприемчив комитет за борбата за президентския пост Расате поради нападението с негово присъединяване вобщностния ЛГБТИ център Rainbow Hub в София преди два дни. 

Искането от страна на Гешев е направено след направено предложение от прокурор от Софийска градска прокуратура (СГП).

Досъдебното произвеждане за нападението и погрома в Rainbow Hub е стартирано в столичното 5 РПУ под надзора на Софийска районна прокуратура и след това е изпратено по подготвеност на СГП. Разследването е предоставено на следовател от Следствения отдел на СГП.

Досъдебното произвеждане е формирано за това, че на 30 октомври Боян Расате в съучастничество " с други неустановени лица, е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, които се отличават с изключителна смелост – закононарушение по член 325, алинея 2 от Наказателен кодекс. ", гласят претекстовете към настояването на основния прокурор. Разследването досега е открило, че към 17,30 ч. на 30 октомври, той, дружно с група лица са влезнали в офис на фондация на бул. „ Княз Ал. Дондуков “ в гр. София и почнали да крещят, да събарят мебели и да пръскат стените със спрей. В хода на следствието са осъществени разпити на очевидци, разпознавания, осъществени са и други дейности по следствието.

Събраните доказателства са задоволителни по смисъла на член 219, ал.1 от Наказателно-процесуален кодекс за привличане към наказателна отговорност и за предявяване на обвиняване по отношение на Боян Расате, прецизират от прокуратурата. Като претендент за президент Боян Расате, с рождено име Боян Станков,  е „ лице с имунитет “ и с оглед наредбата на член 160, алинея 1 от Изборния кодекс, за привличането му в качеството на обвинен за осъществено от него закононарушение от общ темперамент, е належащо позволение на ЦИК, допълват оттова.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР