Главният прокурор Сотир Цацаров препоръча да се закрие Държавната агенция

...
Главният прокурор Сотир Цацаров препоръча да се закрие Държавната агенция
Коментари Харесай

Цацаров препоръча да се закрие Агенцията за българите в чужбина

Главният прокурор Сотир Цацаров предложи да се закрие Държавната организация за българите в чужбина.
 Българи в чужбина желаят закриване на ДАБЧ  Уволниха Петър Харалампиев от организацията за българите в чужбина
Пред публицисти той уточни, че в случай че зависи от него, ще се сътвори изпълнителна организация към Министерство на външните работи, а дейностите за уверение на български генезис ще бъдат трансферирани към Министерството на правораздаването.

Агенцията към външно министерство да има функционалности, свързани с просвета, обучение и поддържането на българските общности в чужбина, предложи още Цацаров, представен от Българска телеграфна агенция. 

Той уточни въпреки всичко, че дали ще се отстрани или модифицира ДАБЧ ще го решат политиците.

Цацаров взе участие в съвещание на Временната анкетна комисия във връзка изнесените данни за подкупна скица при придобиването на българско поданство от непознати жители.

Миналата година ръководителят на Държавната организация за българите в чужбина Петър Харалампиев беше арестуван и упрекнат за началник на незаконна група търгувала с документи удостоверяващи български генезис за непознати жители.

По думите на зам.-главния прокурор Иван Гешев следствието е към финалната си фаза, само че среща механически усложнения поради големия размер СРС-та по делото, които не са подготвени към момента, тъй като ДАТО би трябвало да ги обработи. Гешев означи още, че няма данни политически сили да са свързани с корупционните схеми.

Сотир Цацаров разяснява още, че уредбата на удостоверението за генезис е съществена причина и генератор за корупция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР