Главният прокурор Сотир Цацаров поиска за втори път от Народното

...
Главният прокурор Сотир Цацаров поиска за втори път от Народното
Коментари Харесай

Цацаров пак поиска имунитета на депутат от БСП. За второ престъпление

Главният прокурор Сотир Цацаров изиска за повторно от Народното събрание да смъкна имунитета на депутата от Българска социалистическа партия Георги Михайлов, с цел да стартира следствие против него за осъществено данъчно закононарушение, излиза наяве от известие от пресцентъра на прокуратурата.

Първото такова искане беше импортирано от Цацаров в края на предходната година. Тогава претекстът беше, че би трябвало да стартира следствие против Михайлов за занемареност и подписване на неизгодни покупко-продажби в качеството му на изпълнителен шеф на хематологичната болница - СБАЛХ. Според настояването на прокуратурата дейностите на Михайлво са нанесли вреди на здравното заведение за 164 106 лева Депутатът самичък е дал единодушие да бъде разследван и на 26 юни беше упрекнат в занемареност и му бе наложена парична гаранция в размер на 15 000 лева

В хода на следствието, предоставено на Национална следствена служба, са били събрани обаче и доказателства за осъществено от Михайлов данъчно закононарушение, задоволителни за второ обвиняване. Поради тази причина основният прокурор сезира наново Народно събрание с искане за снемане имунитета на народния представител.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР