Главният прокурор Сотир Цацаров даде брифинг, на който обясни защо

...
Главният прокурор Сотир Цацаров даде брифинг, на който обясни защо
Коментари Харесай

Депутатът от ГЕРБ, на който Цацаров поиска имунитета, искал 4 тона суджук за премиера



Главният прокурор Сотир Цацаров даде брифинг, на който изясни за какво желае имунитета на депутата от ГЕРБ Живко Мартинов.

По думите на обвинител номер едно, Маринов е злоупотребил с власт. Цацаров получил сигнал от жител за незаконна активност. При осъществената инспекция се оказва, че подалото сигнал лице е някогашен чиновник на Министерство на вътрешните работи, вследствие на което стартира инспекция.

В началото на април сигналът е изпратен на СГП и инспекцията към този момент е реализирана от прокурор от там, съобщи Цацаров. "В началото на месец юли пък до премиера идва информация от ДАНС за добити данни за злоупотреби, осъществени от депутат. В няколко от случаите националният представител е употребил извънредно интензивно името на премиера “, разясни основният прокурор.

"Използвал е пълномощията си както за дребни закононарушения като преустановяване на фишове, прекъсване на полицейски инспекции, по този начин и за много по-сериозни закононарушения. Опитал се е да оневини някогашен заместник-министър, предизвикал злополука с жертви. Ще му бъдат повдигнати 5 групи обвинявания - изнудване, насила, и напън по отношение на орган на реда и физическо лице ", сподели още Цацаров.

Освен това Мартинов е употребявал името на министър ръководителят Бойко Борисов и по този начин е съумял да отмъкне 4 тона суджук и 60 кг. телешка кайма и филе "Елена ". Храната обаче по този начин и не стигнала до премиера, а била складирана в помещение на самия Мартинов.

На 19 юли наблюдаващият прокурор е предложил да се снеме имунитета на Живко Мартинов от ГЕРБ, който бе народен представител и в предишното Народно заседание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР