Главният прокурор отново ще отговаря на въпроси на народните представители.

...
Главният прокурор отново ще отговаря на въпроси на народните представители.
Коментари Харесай

Гешев отново в НС: Този път ще го изслушва правната комисия -

Главният прокурор още веднъж ще дава отговор на въпроси на народните представители. Днес на изключително съвещание парламентарната правна комисия ще изслуша Иван Гешев.

Той би трябвало да дава отговор на въпроси относно прилагането на закона и активността на прокуратурата и проверяващите органи.

Миналата седмица Иван Гешев също беше в Народно събрание, само че тогава бе извикан от антикорупционната парламентарна комисия, където трябваше да дава отговор за фотосите с кюлчетата и пачките на Бойко Борисов.

Поводът е изказването на по отношение на петорна експертиза, осъществена от българската прокуратура и изпратена на Комисията по бюджетен надзор на Европейския парламент. Той очаче се базира на информация от българската прокуратура, а не на резултати от някаква експертиза. Ден по-късно изясни, че констатациите за фотосите в София са на българската прокуратура, а евродепутатите единствено са приели за сведение писмото от Прокуратурата на Република България. Здеховски даде и цялостния текст на писмото, изпратено от България.

Междувременно Клаудио Манда - евродепутат и представител на групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Комисията по бюджетен надзор на Европейския парламент съобщи, че " ".

" Това, което групата на ЕНП се опита да внуши тази заран, е явен удар върху престижа на Европейски Съюз. Ние не можем и няма да позволим Европейският парламент да служи на персоналните ползи на господин Борисов ", прибавя той.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР