Главният прокурор на Венецуела Луиза Ортега обяви, че започва разследване

...
Главният прокурор на Венецуела Луиза Ортега обяви, че започва разследване
Коментари Харесай

Прокуратурата във Венецуела разследва фалшифициране на изборите

Главният прокурор на Венецуела Луиза Ортега разгласи, че стартира следствие за подправяне на изборите за Конституционна асамблея, осъществено от президента Николас Мадуро, съобщи телевизия Си Ен Ен, представена от БГНЕС.

" Възложих на двама следователи да стартират следствие на четиримата шефове на Националната изборна комисия за тези скандални дейности ", съобщи тя пред Си Ен Ен.

Това стана малко, откакто компанията " Смартматик ", предоставяща технологията за изборите във Венецуела, сложи под подозрение резултатите от изборите за ново учредително заседание и съобщи, че процентът изборна интензивност в действителност е " манипулиран ".

От изборната комисия отхвърлиха тези изказвания и обявиха, че изборите са били демократични.

Ортега също поддържа тази доктрина и даже заяви, че евентуално разликата сред декларираната и действителната изборна интензивност е към 15%. Това изяснява разминаването при декларирането на броя гласоподаватели, декларирали своя глас пред изборните секции в неделя.

Според държавното управление повече от 40% от 20-те милиона гласоподаватели са дали своят вот в неделя. Опозицията обаче твърди, че изборната интензивност е била по-скоро сред 12% и 15%.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР