Главният прокурор на Украйна Андрий Костин заяви, че руският президент

...
Главният прокурор на Украйна Андрий Костин заяви, че руският президент
Коментари Харесай

Путин ще бъде съден и преследван за военни престъпления, обеща главният прокурор на Украйна

Главният прокурор на Украйна Андрий Костин съобщи, че съветският президент Владимир Путин ще бъде " преследван и съден " за зверства, осъществени в Украйна.

„ Вярвам, че нашият случай ще бъде квалифициран и когато пристигна времето, когато и в случай че Путин бъде разполагаем, той ще бъде преследван и съден от Международния углавен съд или от специфичен арбитражен съд “, сподели Костин в изявление за Евронюз.

„ Наше обвързване като прокурори е да документираме всички доказателства (...) и да повдигнем дело против Путин. Това е наше обвързване и ние сме решени да го осъществим. “

Украинският общоприет прокурор, който беше в Брюксел, с цел да призове министрите на правораздаването на Европейски Съюз да поддържат напъните на страната му за разпределяне на правдивост за жертвите на отвратителните военни закононарушения, осъществени в Украйна, предизвести, че сигурността на цивилизования свят е заложена на карта.

„ Правосъдието постоянно е обвързвано с въздържане “, изясни той. „ Трябва да създадем спомагателни принадлежности, с цел да създадем агресорите виновни, тъй че другите, които мислят за водене на нападателни войни, да знаят, че цивилизованият свят ще се сплоти, с цел да ги преследва и санкционира.

В момента Украйна проверява 123 000 военни закононарушения, осъществени откогато Русия стартира пълномащабната си инвазия през февруари 2022 година, в това число безразборни убийства, изтезания, полово принуждение и отвличането на към 20 000 украински деца, закононарушение, невиждано на европейска земя от Втората международна война.

В надълбоко алегоричен ход Литва предишния четвъртък упрекна трима проруски бойци във военни закононарушения в региона на Донецк за убийството на литовския режисьор Мантас Кведаравичюс в Мариупол през април 2022 година

Подобни задължения от други национални юрисдикции са от решаващо значение за обезпечаване на отчетност, съгласно основния прокурор. Повече от 20 страни са почнали сходни следствия, някои основани на универсална пълномощия.

Базираният в Хага Международен углавен съд (МНС) издаде заповед за арест на президента Путин, само че няма пълномощия върху съветските закононарушения на експанзия, защото нито Украйна, нито Русия са страни по неговия организационен контракт, Римския статут.

Около 40 страни водят договаряния за основаване на специфичен арбитражен съд за закононарушението експанзия.

Междувременно украинският прокурор се поддържа от прокурорски екипи от Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния и Съединени американски щати, с цел да приготви каузи посредством документиране на доказателства за жестокости.

Те включват отвратителни закононарушения, осъществени в Буча, град в Киевска област, където стотици цивилни бяха избити през април 2022 година Тези закононарушения са се трансформирали в повтарящ се модел в окупирана Украйна, съгласно Костин.

„ Руснаците продължиха да правят същите закононарушения (както в Буча) в другите елементи на окупирана Украйна “, изясни той.

„ Буча не е за някаква военна част, която е полудяла. Става дума за политика, става дума за модел “, сподели той, добавяйки, че сходен брой стаи за изтезания и жертви на полово принуждение са разпознати в Херсон на юг и Харков на североизток.

Украинският прокурор сега проверява 274 случая на полово принуждение, докладвани по време на войната. Жертвите на такива закононарушения получават профилирана здравна и психическа поддръжка от профилирани екипи.

Украинските деца би трябвало да бъдат върнати " абсолютно "

Приблизително 20 000 деца са били наложително отведени в Русия от началото на войната, някои изчезват от летни лагери, а други под медицински предлог. Много от тях биват " превъзпитавани " и осиновени от съветски родители.

Кремъл твърди, че тези отвличания са част от " мярките за евакуация ", с цел да се подсигурява сигурността на малолетните украинци, живеещи в зоните на първа линия.

„ Те могат да приказват каквото си желаят, само че това е военно закононарушение (...) и към този момент е предварителното умозаключение на Международния углавен съд “, сподели Костин.

Давайки украински деца, някои от които прекомерно дребни, с цел да схванат от кое място са, за осиновяване, Русия „ изтрива тяхната история и еднаквост “, добави той.

„ Винаги апелирам водачите по света обществено да приканват за връщането на украинските деца всеки ден “, изясни той, добавяйки, че Организация на обединените нации може „ да играе доста по-активна роля “.

„ Децата би трябвало да бъдат върнати абсолютно и допустимо най-скоро в Украйна, а Русия пренебрегва това.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР