Главният прокурор на самопровъзгласилата се Луганска народна република (ЛНР) Сергей

...
Главният прокурор на самопровъзгласилата се Луганска народна република (ЛНР) Сергей
Коментари Харесай

Взривиха главния прокурор на Луганската народна република

Главният прокурор на самопровъзгласилата се Луганска национална република (ЛНР) Сергей Горенко и заместничката Катерина Стегленко са починали при гърмеж в постройката на Главната прокуратура. Това оповестява ТАСС, базирайки се на известие от ръководителя на самопровъзгласилата се ЛНР Леонид Пасечник.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6983
Информацията е доказана от представителя на националната милицияя Андрей Морочка, който разкрива, че експлозивът е саделка и е бил заложен в офиса на Горенко и е бил задействан към 11.30 ч. Морочка разгласява видео от улицата, на което се виждат потрошени прозорци на третия етаж.

В същото време в Бердянск са убити заместник-ръководителят на окупационната администрация на града Олег Бойко и брачната половинка му Людмила, която е била началник на локалната комисия за осъществяване на референдум. Това заяви Интерфакс, като се базира на изказване на локалните управляващи.

Олег Бойко е отговарял за жилищното настаняване и комуналните услуги във военно-гражданската администрация на Бердянск, назначена след завладяването на града от съветските военни.

Съпругата му Людмила Бойко е оглавявала териториалната изборна комисия в града за референдума за присъединение на Запорожие към Русия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР