Главният прокурор на Република България Иван Гешев и заместникът му

...
Главният прокурор на Република България Иван Гешев и заместникът му
Коментари Харесай

Главният прокурор Иван Гешев и заместникът му Борислав Сарафов присъстваха на форум за престъпленията срещу дивата природа, организиран от Асоциацията на прокурорите в България

Главният прокурор на Република България Иван Гешев и заместникът му Борислав Сарафов участваха на конгрес на тематика „ Престъпления срещу дивата природа “, проведен в границите на Есенна академия на Асоциацията на прокурорите в България (АПБ).

Обучението е част от дейностите по план “Успешно гонене на закононарушенията против дивата природа в Европа “ (SWIPE), съфинасиран от стратегия ЛАЙФ на Европейския съюз. Проектът се извършва на територията на 11 страни – България, Босна и Херцеговина, Испания, Италия, Румъния, Словакия, Сърбия, Хърватска, Украйна, Унгария и има за цел да способства за увеличение на броя на сполучливо преследваните закононарушения против дивата природа.

Иван Гешев и Борислав Сарафов приветстваха самодейността на АПБ и връчиха документи на участниците.

„ В прокуратурата би трябвало да има мощни съсловни организации. С това, което вие вършиме като Асоциация, вие защитавате ползите на обособените магистрати. По този метод всички ние пазиме върховенството на закона и правовата страна – основополагащите правила на всяка демократична страна. Вие сте тези хора, които би трябвало да изясняват на жителите какво прави прокуратура и кои са действителните проблеми в битката с престъпността “, съобщи основният прокурор.

Борислав Сарафов, заместител основен прокурор и шеф на Националната следствена работа (НСлС), съобщи, че се надява самодейностите на АПБ по настоящи за обществото тематики да продължат, с цел да продължи възстановяване на квалификацията на магистратите. „ Нека вашият глас бъде мощен и да бъде чут. Убеден съм, че няма човек, който да осъзнава по-добре потребностите на правосъдната система от практикуващите магистрати “, сподели шефът на Национална следствена служба.

Сред лекторите на образованието, които показаха положителни практики в областта на следствието и проблеми от каузи за закононарушения против дивата природа, бяха прокурорите – полковник Елин Алексов, началник на Военно-апелативна прокуратура, Красимир Стайков – прокурор в Районна прокуратура – Велико Търново и Ивайло Илиев – заместник-председател на АПБ.

Форумът е част от юбилейните събития във връзка отбелязването на 25- годишнината от основаването на Асоциацията на прокурорите в България.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР