Главният прокурор на Република България г-н Сотир Цацаров проведе днес

...
Главният прокурор на Република България г-н Сотир Цацаров проведе днес
Коментари Харесай

Цацаров запозна Тимерманс с актуални разследвания у нас

Главният прокурор на Република България господин Сотир Цацаров организира през днешния ден в Брюксел работна среща с господин Франс Тимерманс, първи вицепрезидент на Европейската комисия /ЕК/. Това оповестиха публично от прокуратурата на Република България.

Основна тематика на диалога бяха нужните дейности за осъществяване на рекомендациите от отчетите на Европейска комисия по Механизма за съдействие и инспекция от януари 2017 година и ноември 2018 година Подчертан бе постигнатият прогрес по промените в българската правосъдна система, бяха разисквани и проблемите, които към момента са в развой на решение. Сотир Цацаров и Франс Тимерманс дискутираха и идващите стъпки и ограничения, които следва да се подхващат, в това число посредством нужни законодателни промени.

Главният прокурор осведоми заместник-председателя на Европейска комисия за резултатите от противодействието на корупцията и проведената престъпност, като го срещна с настоящи настоящи следствия. Предмет на диалога бе и работата на профилираните органи на правосъдната власт. Дейността на Специализираната прокуратура бе оценена като сполучлива, изключително след разширение на компетентността й с корупционни закононарушения, осъществявани от лица, заемащи висши обществени длъжности. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР