Главният прокурор на Гърция поиска снемане на имунитета на 11

...
Главният прокурор на Гърция поиска снемане на имунитета на 11
Коментари Харесай

Поискаха имунитета на 11 депутати

Главният прокурор на Гърция изиска снемане на имунитета на 11 депутати от крайнодясната партия „ Спартанци “, които са обвинени в вероятно присъединяване в изборни измами на парламентарния избор през юни, съобщи гръцката телевизия „ Скай “.

Прокурорът Йоргия Адилини изиска позволение от Народното събрание за снемане на имунитети на депутатите, с цел да бъдат разпитани.

Това решение бе взето, откакто ръководителят на партията „ Спартанци " Василиос Стингас даде показания, че същинският лидер на „ Спартанци " е някогашният член на управлението на неразрешената партия „ Златна зора “ Илиас Касидиарис, който сега е в пандиза и дава насоки на неговите депутати оттова.

В документа, изпратен до ръководителя на Народното събрание, се показва, че партията „ Спартанци “ е употребена като прикритие от Касидиарис, с цел да заобиколи законите.

Също по този начин се отбелязва, че депутати на партията са показали пред гласоподавателите, че следват правилата на съответна партия, чиито дейности дават отговор на изискванията на изборното законодателство и служат на свободното действие на демократичната страна, с цел да трансформират тяхното мнение и да гласоподават за тях и тяхната партия вместо за друга, написа Българска телеграфна агенция.

На изборите през юни партията „ Спартанци " прескочи минималния предел за влизане в Народното събрание и завоюва 4,64 % от гласовете, като получи 12 депутатски места. В момента броят на депутатите е 11 без Стингас.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР