Главният прокурор на ЕС Лаура Кьовеши дава пресконференция пред журналисти,

...
Главният прокурор на ЕС Лаура Кьовеши дава пресконференция пред журналисти,
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Лаура Кьовеши с послание към българските граждани: Ние искаме да работим за вас и да спечелим вашето доверие

Главният прокурор на Европейски Съюз Лаура Кьовеши дава конференция пред публицисти, на която заключи резултатите от извършените работни срещи у нас. По време на визитата си в България Кьовеши се срещна с министъра на правораздаването Янаки Стоилов и с основния прокурор Иван Гешев. Днес тя беседва и с прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет.

Кьовеши съобщи, че би желала да насочи обръщение към българските жители и то е следното - Европейската прокуратура не е задгранична институция - тя служи на европейските жители.

Ние желаеме да работим за вас и да спечелим вашето доверие, добави Кьовеши.

Гледайте онлайн тук или на във Facebook:



Европейската прокуратура стартира работа на 1 юни и от тази дата насам националните управляващи започнаха трансфер на всички настоящи следствия в обсега на нашите пълномощия. Трябва да решим дали да ги продължим или да ги върнем в обсега на националните управляващи, изясни Кьовеши.

Прокурорът изясни, че със старта на европейската прокуратура са постъпили тъжби и сигнали от жители, от разнообразни Неправителствени организации и компании от цяла Европа. Всички те ще бъдат оценени и в случай че е налице задоволително информация, ще проведем следствие, акцентира Кьовеши.

България е първата страна, която основният прокурор на Европейски Съюз Лаура Кьовеши посещава, откогато встъпи в служба преди 10 дни.

Поради засилени ограничения за сигурност програмата на Кьовеши не беше авансово оповестена. От Европейската прокуратура разгласиха във Facebook известие, че тя ще се срещна с българските управляващи, с цел да подсигурява бързото избиране на още 6 претенденти за европейски делегирани прокурори, които ще пазят бюджета на Европейски Съюз от нарушители.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР