Главният прокурор на България Иван Гешев излезе с позиция относно

...
Главният прокурор на България Иван Гешев излезе с позиция относно
Коментари Харесай

И Иван Гешев с изявление за Шенген

Главният прокурор на България Иван Гешев излезе с позиция по отношение на участието ни в Шенген и блокирането ни от страна на Нидерландия. Той изрази с документално изказване до медиите покана, в случай че Нидерландия разполага с данни, че границата ни с Турция се минава за 50 евро, да даде тези данни. 

„ Като основен прокурор на Република България декларирам, че прокуратурата не разполага с данни или доказателства за това “, споделя Гешев в изказването си.

„ Ако нашите сътрудници от правоохранителната система на Нидерландия разполагат с такива, чакам да ни бъдат предоставени “, добавя той.

Вижте цялостното изказване на основния прокурор:
„ Във връзка с изказването на министър-председателя на Кралство Нидерландия Марк Рюте пред публичната медия NOS, че “иска да изключи опцията за нелегално прекосяване на границата сред Турция и Шенгенското пространство в България с банкнота от 50 евро ”, като основен прокурор на Република България декларирам, че прокуратурата не разполага с данни или доказателства за това.Ако нашите сътрудници от правоохранителната система на Нидерландия разполагат с такива, чакам да ни бъдат предоставени по реда на интернационалната правна помощ при съблюдаване правилата на върховенството на закона. България е правова страна, част от Европейския съюз и като такава съблюдава и пази европейските полезности “.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР