Главният прокурор Иван Гешев заяви, че не се гордее, че

...
Главният прокурор Иван Гешев заяви, че не се гордее, че
Коментари Харесай

Иван Гешев перифразира Новия завет пред дипломати

Главният прокурор Иван Гешев съобщи, че не се гордее, че се е борел за отпадането на европейското наблюдаване на правосъдната система в България. 

Пред дипломати, магистрати, представители на неправителствени организации той разяснява, че в годините на действието си, мониторинговият механизъм е бил трансфорат във вътрешнополитически инструмент, което го е обезсмислило.

За повторно обвинител номер едно приказва за механизма за наблюдаване и особената му значимост в този момент, когато по думите му, е застрашено върховенството на правото. За първи път той го направи, когато беше в Европарламента в Брюксел. Този път обаче той отиде още по-далеч, обявявайки, че България единствено е консумирала изгоди от еврочленството си, без да поема отговорностите си от него. Според Гешев, посредством механизма правосъдната система се е променяла, само че не задоволително. Често са правени промени, единствено с цел да се регистрират. Така било основано да вземем за пример и профилираното правораздаване - с очакване то да не проработи. Когато обаче то проработило, в този момент следва неговото закриване, макар, че то се трансформирало в единствената бариера против проведената престъпност. Според основния прокурор, единственият коректив на опита за посягане върху върховенството на правото била правосъдната система.
" Ние сме част от Европейския съюз и в случай че мога да употребявам по този начин нагледно, в случай че се възпламени едната стая, няма по какъв начин най-малко димът да не стигне до другите стаи, по този начин, че ние в един момент  - уповавам се още да не се е случило, ще представляваме проблем и за стандартите и европейските полезности, които би трябвало да са общи за всички страни в Европейския съюз и по тази причина истината е доста значима и в случай че би трябвало да преразказвам един стих от Евангелие от Йоан от Новия завет: " Надявам се, че ще продължим да опознаваме истината и истината ще продължава да ни прави свободни ".

В момента представителите на прокуратурата показват своите законодателни хрумвания, свързани с възстановяване на следствието.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР