Главният прокурор Иван Гешев сезира Генералния секретариат на Съвета на

...
Главният прокурор Иван Гешев сезира Генералния секретариат на Съвета на
Коментари Харесай

Гешев се жалва в Европа, че Сърбия не ни връща Цветан Василев

Главният прокурор Иван Гешев сезира Генералния секретариат на Съвета на Европа и Европейския комитет по проблемите на престъпността за неналичието на отговор от сръбските управляващи на отправеното през лятото на 2014 година искане на България за изгонването на банкера Цветан Василев, заяви БНР.
Писмото до европейските институции е с копие и до ръководителите на Европейския парламент Давид Сасоли и на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен с оглед бъдещата преценка по отношение на готовността на Република Сърбия като претендент за участие в Европейския съюз и използване на правилото за господство на закона в правосъдните процедури.
Иван Гешев е изпратил писмо и до Висшия съд в Белград, в което осведоми, че молбите на българската страна от 2014 и 2015 година за екстрадицията на Цветан Василев не престават да са годни.
„ Изразяваме неразбиране от забавянето на вашето решение с близо 5 години и половина и ви осведомяваме, че това е невиждан случай в историята на приложението на правния механизъм на Европейската спогодба за екстрадиция ", написа до сръбските магистрати основният прокурор.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР