Главният прокурор Иван Гешев се готви за обръщение към нацията,

...
Главният прокурор Иван Гешев се готви за обръщение към нацията,
Коментари Харесай

Довечера, преди Панорама - ще има ли цирк Гешев по БНТ?

Главният прокурор Иван Гешев се готви за послание към нацията, което да бъде излъчено от Българската национална телевизия довечера, за което Lupa.bg предизвести още през вчерашния ден. По неофициална информация то ще е от 20:30 ч.
 
Гешев ще се възползва от правото, което му дава член 52 от Закона за радио и телевизия. Той гласи, че право на послание по Българска национална телевизия и БНР имат президентът, ръководителят на Народното събрание, министър председателят, ръководителят на Конституционния съд  и тримата огромни в правосъдната власт - основният прокурор и шефовете на Върховен касационен съд и Върховен административен съд. 

Има обаче алтернатива Главният прокурор да отсрочи следващата си изява и да изчака визитата си в Европарламента. Той ще бъде там във вторник, на 13 юни и се чака да приказва за " Барселонагейт ". По подигравка на ориста 13 юни е и рожденият ден на основния воин на сюжета - Бойко Методиев Борисов.

Така обръщението би останало за четвъртък, само че пък тогава се чака Висш съдебен съвет към този момент да е освободил Гешев от поста.

През последните няколко седмици основният прокурор даде два брифинга, в които разяснява атентата против него от 1 май, както и настояването предварително да бъде освободен от поста.

Висшия правосъден съвет (ВСС) стартира вчера по създание да гледа предложенията за освобождението му – едното беше оттеглено. Обсъжданията и чуванията продължиха съвсем до среднощ, само че до решение по този начин и не се стигна. Заседанието ще продължи на 12 юни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР