Главният прокурор Иван Гешев разпореди Върховната касационна прокуратура (ВКП) да

...
Главният прокурор Иван Гешев разпореди Върховната касационна прокуратура (ВКП) да
Коментари Харесай

ВКП поема разследването на инцидента на АМ „Тракия“, при който загина съдия от спецсъда

Главният прокурор Иван Гешев разпореди Върховната касационна прокуратура (ВКП) да поеме следствието по случая с злополуката на автомагистрала „ Тракия “, при която почина арбитър Емилия Петкова от Апелативния профилиран углавен съд. Това осведомиха от прокуратурата.

Разследването на случая е предоставено на екип от следователи от Националната следствена работа.

Автомагистралата е била задимена заради запалени сухи треви в права до крайпътен отводнителен канал. Заради задимяването лидерката е понижила скоростта, при което е последвал удар от движещия се зад нея „ Рейндж Роувър “. При конфликта лекият автомобил се е запалил и лидерката е починала на място.

Шофьорът на „ Рейндж Роувър “-а е бил откаран за обзор в болничното заведение и арестуван за период от 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. Пробите му за приложимост на алкохол и опиати са негативни.

Под надзора на Окръжна прокуратура-Пазарджик екип от следователи от Национална следствена служба организират дейни  действия по следствието – правят се разпити на очевидци, назначени са голям брой други експертизи. Предстои да бъде назначена ДНК-експертиза, която да потвърди окончателното самоличността на починалата.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР