Главният прокурор Иван Гешев отново изненадата депутатите от правната комисия,

...
Главният прокурор Иван Гешев отново изненадата депутатите от правната комисия,
Коментари Харесай

Гешев пак изненада НС, докладва за Бюрото за защита на свидетелите

Главният прокурор Иван Гешев още веднъж изненадата депутатите от правната комисия, като се яви, с цел да показа персонално отчета за активността на Бюрото за отбрана на очевидците. Първоначално той беше оторизирал един от своите заместници да отбрани бюрото от желанието да бъде закрито.

" Тази работа е извънредно ефикасна ", сподели той и съзря политика в желанието за закриването й.

" Това ще значи заличаване на професионалния потенциал на това бюро ", сподели основният прокурор и уточни, че ще бъде подложен под опасност животът на очевидци, измежду които най-малко на един по делата против Васил Божков, както и на прокурори. " Ще бъдат застрашени лица, които се пазят от мафията, уповавам се да не пострада някой от тях, няма да се охраняват качествено прокурори и магистрати ", разяснява магистратът.

" Надявам се да не е по аргументи от прочувствен темперамент основният прокурор на една страна да остане без защита и бъде закрито бюрото и спецправосъдието. Виждам политическа логичност, която не съответствува с публичния интерес ", разяснява Гешев.

Той опонира на основателите от Демократична България, като засяга Христо Иванов, които с проекторешението показват, че бюрото не развива никаква активност. Това не е правилно, сподели основният прокурор и даде за образец обстоятелството, че единствено за предходната година е имало 20 души, охранявани.

" Унищожаването на бюрото ще докара единствено до проблеми с битката с престъпността и изгода ще имат единствено мафията и проведената престъпност ", безапелационен бе основният прокурор.

Той изясни, че е пристигнал в последния миг, макар изпращането на негов заместител, тъй като не е бил сигурен дали ще успее да измине 300 км и да се яви в точния момент. По думите му, получил поканата сутринта в 9.00 часа с позвъняване по телефона.

" Надявам се, идващия път няма да ме поканят половин час преди дебата, само че въпреки всичко съумях в границите на 4-5 часа да стигна до София. Темата е значима, по тази причина се постарах да дойда в правната комисия ", сподели основният прокурор.

" Надявам се, че ще надделее чувството за държавност. В България имаме дарбата да унищожаваме работещи структури ", заключи Гешев и прикани за последователност.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР