Главният прокурор Иван Гешев нарече не война, а нападение срещу

...
Главният прокурор Иван Гешев нарече не война, а нападение срещу
Коментари Харесай

Главният прокурор и правосъдният министър коментираха напрежението между изпълнителната власт и държавното обвинение

Главният прокурор Иван Гешев назова не война, а нахлуване против прокуратурата напрежението сред изпълнителната власт и държавното обвиняване.

Според правосъдния министър Надежда Йорданова обаче не е нахлуване да упражнява пълномощията си.

Ето по какъв начин те разясниха въпроса кой пази правата на жителите.

Иван Гешев:

" Единствената бариера сред българските жители и беззаконието, което е тъжно, само че в последна сметка това е работата на българската прокуратура да пази с изключение на всичко друго и правата на българските жители, с изключение на да повдига и поддържа обвинявания в съда. Оказваме се съда е последният пазач на законността и ние ще си свършим работата каквато сме длъжни да правим по Конституция, само че въпросите, които би трябвало да си зададем, е в каква обстановка се намираме и дали идващите няма да сте вие, тъй като сте задали някакви неправилни въпроси или няма да е съдът. И тук не имам предвид частни случаи. Говоря за трендове ".

Надежда Йорданова:

" Нека да напомня, че в действителност едно от лицата, за които България е наказана от Европейския съд за правата на индивида точно поради нарушение на човешки права " =

Иван Гешев и Надежда Йорданова разясниха напрежението сред институциите преди началото на съвещанието на Висшия правосъден съвет, на което се разискват разпоредбите, по които може предварително да се приключи мандатът на някой от тримата огромни в Съдебната власт.

Преди съвещанието основният прокурор отхвърли да каже има ли досъдебно произвеждане против вицепремиера Асен Василев, както разгласи вътрешният министър Бойко Рашков, само че изрази удивление, от кое място министърът се е сдобил с документи по случая.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР