Главният прокурор Иван Гешев иска министъра на правосъдието да сезира

...
Главният прокурор Иван Гешев иска министъра на правосъдието да сезира
Коментари Харесай

Гешев откри, че българско гражданство е взето с измама преди 10 години

Главният прокурор Иван Гешев желае министъра на правораздаването да сезира президента Румен Радев да анулира натурализацията на човек, използвал неистински документ, с цел да придобие българско поданство. Лицето С.Ш. е станал български жител след предложение на министъра на превоза и осведомителните технологии в първото държавно управление на Борисов през 2010 година Проверка на ДАНС през 2019 година обаче е открила, че подобен документ не съществува в архива и в деловодната система на министерството и не е подписван, оповестиха от държавното обвиняване.

" От Министерството на превоза показват, че за интервала 25.10.2010 година – 02.11.2010 година министър Александър Цветков е бил заместван от зам. министър Ивайло Московски. Съгласно императивните условия на Закона за българското поданство, процедурата за придобиване на българско поданство се инициира единствено и само по предложение на отрасловия министър за съответната област, в която България има интерес от натурализация на разположение или област, в която то има особени заслуги. С оглед  преценка за  данни за осъществени документни закононарушения, от преписката са отделени  материали  и изпратени по подготвеност в Софийската районна прокуратура ", написа още в прессъобщението.

В средата на предходната година някогашният основен прокурор Сотир Цацаров също направи искане за анулация на натуралиция със сходни претекстове. Предложението му към министъра на правораздаването тогава касаеше 3-ма руснаци и на казахстанец, които са поели задължения за поддържане на направени вложения, станали съображение за приемане на българско поданство, само че не са ги изпълнили.
Цацаров желае поданството на 3-ма руснаци и на казахстанец
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР