Главният прокурор Иван Гешев и заместник-директорът на Националната следствена служба

...
Главният прокурор Иван Гешев и заместник-директорът на Националната следствена служба
Коментари Харесай

Главният прокурор Иван Гешев е в Киев, обсъжда разследване на военните престъпления на руската армия в Украйна

Главният прокурор Иван Гешев и заместник-директорът на Националната следствена работа (НСлС) Петко Петков са на публични визити в Молдова и Украйна, оповестиха от държавното обвиняване.
 
Посещенията в Кишинев и Киев са по покана на Йон Мунтяну, основен прокурор на Молдова, и на украинския основен прокурор Андрий Костин.
 
В рамките на визитата Иван Гешев ще подпише с основните прокурори на Молдова и Украйна меморандуми за съдействие. В двата документа са заложени главните цели на прокурорските институции за основаване на доверени и устойчиви механизми за застраховане работата на магистратите по водени следствия с интернационален темперамент.
 
В Кишинев основният прокурор Иван Гешев и Петко Петков, следовател от Националната следствена работа и ръководител на камарата на следователите в България, ще се срещнат с работата на Прокуратурата " Антикорупция " и Прокуратурата за битка с проведената престъпност на Молдова.
 
Разговорите на Гешев и Петков в Киев се концентрират върху методите за следствие на военни закононарушения и механизмите за отбрана на правата на индивида в подтекста на съветската инвазия в Украйна.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР