Главният прокурор Иван Гешев е внесъл в деловодството на 47-ото

...
Главният прокурор Иван Гешев е внесъл в деловодството на 47-ото
Коментари Харесай

Гешев поиска имунитета на депутат от ДПС

Главният прокурор Иван Гешев е внесъл в деловодството на 47-ото Народно заседание искане за събаряне на имунитета на народния представител Ю.В. Това оповестиха от прокуратурата.

С решение на ЦИК от 19.11.2021 година подсъдимият Ю.В. е разгласен за депутат.

Главният прокурор изиска да се даде позволение за продължение на наказателното произвеждане против народния представител, който е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение от общ темперамент.

С определение от 13.12.2021 година Окръжният съд в Габрово е спрял наказателното произвеждане против Ю.В. на съображение член 25, ал.1, т.3 от Наказателно-процесуален кодекс - заради придобиване на депутатски имунитет.

Окръжна прокуратура-Габрово е внесла обвинителен акт на 10.09.2021 година за закононарушение по превоза.

Продължаването на наказателното гонене против народния представител от 47-ото Народно заседание е допустимо единствено с позволение на Народното събрание на Република България или при писменото единодушие на Ю.В.

Единственият народен представител, който дава отговор на посочените букви, е националният представител от Движение за права и свободи Юсеин Вейселов, определен в Габрово на последния парламентарен избор, написа dir.bg.

Вейселов е бил предаден на съд през 2019 година, когато, шофирайки автомобила си, по несъобразителност предизвикал гибелта на велосипедист, а делото било прекъснато след стъпването му в служба като народен представител.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР