Главният прокурор Иван Гешев е сигурен, че следствието може да

...
Главният прокурор Иван Гешев е сигурен, че следствието може да
Коментари Харесай

Гешев: Основен приоритет е издигане на престижа и достойнството на професията следовател

Главният прокурор Иван Гешев е сигурен, че следствието може да способства доста за всичко, касаещо битката с престъпността и това, което българските жители чакат. С послание към Общото заседание на следователите за избор на член на Висшия правосъден съвет Гешев посочи, че главен приоритет би трябвало да бъде издигане на престижа и достолепието на специалността " следовател " и възобновяване ѝ. Той разгласява видео с обръщението си и в персоналния си Twitter акаунт.

" Въпреки, че аз съм бил част от следствието 11 години, е знак, че този развой (по възобновяване на достолепието и специалността " следовател " - б.р.), е почнал ", надява се обвинител номер едно.

Иван Гешев се надява, че със взаимните старания на всички, както и със взаимните старания на Народното събрание, което да усили пълномощията на следователите, след няколко години следствените органи да наподобяват по метода, по който изглеждали в едно време, в което сегашният основен прокурор бил по-млад и част от следствието.

Общото заседание на следователите за избор на член на Висшия правосъден съвет избра Петко Петков за негов ръководител.

Припомняме, съгласно Списъка на настоящите следователи по реда на член 29д, алинея 1 от Закона за правосъдната власт и член 5 от Правилата за осъществяване на избори на членове на Висшия правосъден съвет от съдиите, прокурорите и следователите, право на присъединяване в него имат 427 души.

Чрез потребителско име и ключова дума те ще се записват в уеб основана платформа, която ще регистрира общия броя на участниците и съществуването на нужния кворум за осъществяване на събранието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР