Главният преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние призова британския

...
Главният преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние призова британския
Коментари Харесай

ЕС иска от Лондон работещи решения за Брекзит

Главният договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние прикани английския министър председател Тереза Мей да показа " работещи " оферти за Брекзит и да преодолее " големите и съществени " разлики, с цел да не се стигне до излизане на страната от Европейски Съюз без договорка, съобщи " Ройтерс ".

На втория ден от срещата на върха в Брюксел водачите на останалите 27 страни разискаха излизането на Англия от блока без Мей и се сплотиха към това да окажат напън върху нея, с цел да преодолее различията в държавното управление и да се придвижи напред.

Мей до момента не искаше да показа детайлни проекти за Брекзит поради дълбоките разделения в нейната Консервативна партия за изискванията на така наречен бракоразвод. Тя обаче даде обещание да реализира съглашение с основния си екип от министри на среща идната седмица и има намерение да показа документ, или " Бяла книга ", с задачите на държавното управление за бъдещите връзки с Европейски Съюз след Брекзит.

" Искаме договорка и работим за договорка. Няма доста време ", съобщи Барние пред кореспонденти. " Сега чакаме английската Бяла книга и се надяваме, че тя ще съдържа работещи и реалистични оферти. Но дано загатна още веднъж, че остава доста малко време ", добави Барние. По думите му е реализиран прогрес, само че остават " големи и съществени разлики ", изключително за границата сред Ирландия и Северна Ирландия.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР