Главният преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние е наложил

...
Главният преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние е наложил
Коментари Харесай

Брюксел наложи краен срок на Лондон за Брекзит до полунощ

Главният договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние е наложил краен период до среднощ министър председателят на Англия Борис Джонсън да одобри настояванията на Европейски Съюз, да се съгласи на митническа граница в Ирландско море или ще остане без нищо в Камарата на общините, написа " Гардиън ".

Според източници Барние е декларирал пред министрите по европейските въпроси, че е дребна вероятността съглашение за Брекзит да бъде подписано от евролидерите на срещата на върха в четвъртък и преди изключителното съвещание на английския парламент в събота.

Все още английските договарящи би трябвало да показват юридическия текст , споделил Барние пред министрите в Люксембург. Той подчертал, че ще разгласи в сряда дали договарянията за съглашение би трябвало да продължат идната седмица.

Барние предизвестил, че отправната точка за съглашение би трябвало да бъде защитният механизъм за Северна Ирландия , който ще остави Белфаст в единния пазар на Европейски Съюз за артикули и ще докара до издигане на митническа граница в Ирландско море. Това предложение беше отхвърлено от някогашния министър председател Тереза Мей.
 Барние: Трудно, само че към момента е допустимо съглашение за Брекзит
Барние: Трудно, само че към момента е допустимо съглашение за Брекзит

Барние срещна европейските министри за напредъка на договарянията за Брекзит на Съвета по общи въпроси

След срещата вицепремиерът на Белгия Дидие Рейндерс разяснява пред публицисти: " Ако имаме съглашение довечера, ще е допустимо да отидем на (Европейския) съвета и по-късно още веднъж в английския парламент. Но не е елементарно, имаме някои червени линии, те са добре познати от всички сътрудници. Надявам се, че през днешния ден ще бъде допустимо да реализираме някакъв прогрес ".

Британският министър за Брекзит Стивън Баркли, който също беше в Люксембург и за малко се срещна с Барние във вторник сутринта, има вяра, че към момента е допустимо съглашение за Брекзит.
 Екатерина Захариева се надява на Брекзит по спретнат метод
Екатерина Захариева се надява на Брекзит по спретнат метод

Тя е удовлетворена, че България поддържа положителни връзки с страни с противоположни отзиви

Барние анулира конференция за тази заран, което е симптом, че договарянията и обстановката като цяло са неразбираеми.

Основният проблем на договарянията е по какъв начин да се избегне " твърда " граница на остров Ирландия . Англия приема Северна Ирландия да остане в единния пазар на Европейски Съюз за артикули , макар че упорства за лимитирано като време съглашение благодарение на механизъм, предусещащ приемане на единодушието на северноирландския парламент.
 Кралицата: Приоритетът на държавното управление е Брекзит на 31 октомври
Кралицата: Приоритетът на държавното управление е Брекзит на 31 октомври

Англия ще продължи да играе водеща роля в международните каузи

Главният договарящ е декларирал пред министрите, че Англия се е отказала от препоръчаната от английския министър председател концепция на 1 октомври , съгласно която Демократичната юнионистка партия получава право да наложи несъгласие на съглашения, избягващи " твърда " граница, що се отнася влизането и оставеното им в действие.

Проблемът за митническата граница остава голям, само че се разискват нови хрумвания, отбелязал Барние пред министрите.

Мишел Барние упорства Англия да одобри модел, непосредствен до защитния механизъм за Северна Ирландия . Според едно обсъждано предложение Северна Ирландия няма да бъде част от митническата територия на Европейски Съюз, само че митническият кодекс на блока ще бъде прилаган в Ирландско море.

" Северна Ирландия де юре ще бъде в митническата територия на Англия, само че де факто в тази на Европейски Съюз ", разгласи европейски източник.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР