Главният персонаж в скандалното видео от Ибиса Хайнц-Кристиан Щрахе, който

...
Главният персонаж в скандалното видео от Ибиса Хайнц-Кристиан Щрахе, който
Коментари Харесай

Преференциални гласове ще осигурят на Щрахе мандат в ЕП

Главният персонаж в скандалното видео от Ибиса Хайнц-Кристиан Щрахе, който напусна всички партийни и държавни постове и хвърли Австрия в държавна рецесия, може да седне в депутатско кресло в новия Европейски парламент. Щрахе е получил задоволително преференциални гласове, с цел да се класира за депутатски пост, заяви организация АПА, представена от Българска телеграфна агенция.

``
реклама

Поставен на неизбираемото 42-о място в листата на своята Австрийска партия на свободата (АПС), единствено седмица след аферата от Ибиса, той може да мине напред с помощта на поддръжката на твърдите си фенове.

Ако над пет % от подкрепилите АПС са дали своят вот преференциално за Щрахе, той ще заеме един от трите мандата на партията в Европейския парламент. Според данни на АПА някогашният крайнодесен вицепремиер към този момент е събрал 40 000 гласа - доста над нужните 33 000.

Не е ясно дали Щрахе ще одобри мандата, представителят по печата на новия водач на АПС Норберт Хофер не е поискал да направи изказвания пред вестник " Курир ", като се е лимитирал да каже, че " както при всички избори, мандатът е персонален. "

На своята страница във Facebook Щрахе е написал, че ще одобри мандата, само че малко по-късно е изтрил своя пост.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР