Главният мениджър на националния отбор по художествена гимнастика за жени

...
Главният мениджър на националния отбор по художествена гимнастика за жени
Коментари Харесай

Бранимира Маркова: Искам момичетата тази година да покажат всичко най-добро, което могат

Главният управител на националния тим по художествена гимнастика за дами самостоятелно Бранимира Маркова съобщи, че подготовката на националките върви по проект и се надява пред годината те да покажат най-хубавото от себе си.

" Подготовката върви по проект. Момичетата са здрави и целеустремени. Ще се постараем да зарадваме почитателите през тази година. Предстои Гран При в Тарту (Естония), на което ще взе участие Татяна Воложанина. А през месец март започват и главните ни гимнастички Боряна Калейн, Катрин Тасева и Невяна Владинова. Искам девойките да са здрави и тази година да покажат всичко най-хубаво, което могат ", сподели Бранимира Маркова в особено изявление за “Фейсбук” страницата на БФХГ.

Тя разяснява и представянето на Татяна Воложанина на първото публично съревнование за годината Гран При на Москва през предишния уикенд. Националката се класира на 18-о място в многобоя и на седмо на финала на топка.

" Гран При Москва беше първото огромно съревнование за Воложанина при дамите. Участието й на конгрес от такова равнище е извънредно значимо за натрупването на спортен опит и самочувствие. Обясних й, че би трябвало да се научи да бъде спокойна и уверена, когато е напрегнат. Да одобри като урок всяка позволена неправилност ", съобщи Маркова.

Според нея, треньорската специалност не е лесна, само че е щастлива, че като играч е работила с едни от най-хубавите експерти в света.

" Аз съм треньор към този момент 25 години. Имах шанса да работя с най-хубавите треньори в света, които ме построиха като играч и ми дадоха основа, върху която да се развия като треньор. Благодаря им от все сърце! Никога не бих се справила без тях. Това са Костадинка Атанасова, Ефросина Ангелова, Красимира Филипова, Лили Игнатова и Нешка Робева. Треньорската специалност в никакъв случай не е била лесна. Масовият достъп до електронни и обществени медии слага работата ни в светлината на публичното внимание. Това е действителност, която би трябвало да приемем и да се научим да се съобразяваме ", добави Бранимир Маркова.

" Много са качествата, които би трябвало да има един играч. Физически данни, добра душeвност и състезателен хъс. Това са сложни качества. Обикновено нещата не са в идеалния вид и всичко е въпрос на работа в залата, още веднъж на голямо доверие сред състезател и треньор. Талантът е божествено ентусиазъм, който го има носи изключителна отговорност. Талант без труд би се похабил, до момента в който от време на време един работлив играч наваксва това, което не му е обещано свише със своя труд и непримиримост ", добави треньорката.

" Най-силната мотивация за мен е геният на девойките, доверието им към мен и взаимната работа, което чувствам ежечасно и любовта ми към обичания спорт. Разчитам на опита си, сработен екип, надарени състезателки и добра работна атмосфера. За всяко комбиниране вдъхновението идва от друго място. Понякога от хубава музика, различен път от невъздържан танц, а постоянно от персонална страст ", сподели още Бранимира Маркова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР