Главният изпълнителен директор на Walgreens Роз Брюър подава оставка след по-малко от 3 години на работа

...
Walgreens Boots Alliance заяви в петък, че главният изпълнителен директор
Коментари Харесай

Walgreens Boots Alliance заяви в петък, че главният изпълнителен директор Розалинд „Роз“ Брюър се оттегля след по-малко от три години начело на глобалната аптечна верига.

Walgreens назначи Джинджър Греъм, независим директор в борда на компанията, за временен главен изпълнителен директор. Брюър, която също се отказва от мястото си в борда, ще продължи да съветва търговеца, докато търси постоянен главен изпълнителен директор, каза компанията.

Брюър пое висшия пост в Walgreens през март 2021 г. Преди това тя е била главен оперативен директор и президент на групата в Starbucks, както и президент и главен изпълнителен директор на Sam's Club, собственост на Walmart, наред с други корпоративни позиции.

обявявайки напускането си, Walgreens приписа на Брюър водещата роля в усилията й за бързо предлагане на масови ваксинации по време на пандемията.

„Тя изгради и ръководи екип за поддържане на технологията за система за планиране на ваксини, създаде безопасен оперативен модел за труда в магазините и разработи план за стимулиране на капитала на ваксините“, каза компанията, която също подчерта стратегическата промяна на Walgreens, за да се съсредоточи повече върху предлагането на здравни услуги под наблюдението на Brewer.

Ръководи компанията чрез съдебни дела за опиоиди

През времето на Brewer като главен изпълнителен директор Walgreens също разреши съдебни спорове относно ролята си, заедно с други големи вериги аптеки в опиоидната криза. През 2022 г. Walgreens се съгласи да плати близо 5 милиарда долара за 15 години като част от многощатско споразумение, докато наскоро компанията през май се съгласи да плати на Сан Франциско близо 230 милиона долара за уреждане на случай относно разпространението на мощните лекарства.< /p>

Опиоидите са свързани със смъртта на стотици хиляди хора по света.

Brewer напуска, тъй като Walgreens се отклонява от продажбата на продукти, за да се съсредоточи повече върху здравеопазването, каза Нийл Сондърс, управляващ директор на GlobalData, отбелязвайки, че търговията на дребно „просто не е област, която Walgreens иска да преследва“ за стимулиране на растежа.

„Здравеопазването е доходоносен сектор и Walgreens не греши, като го възприема като основна част от своя бъдещ план“, каза той. „Новият постоянен главен изпълнителен директор обаче ще трябва да помни, че е възможно да се инвестира както в здравеопазването, така и в търговията на дребно. Това не трябва да бъде решение или/или.“

Асошиейтед прес допринесе за този доклад.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР