Главният изпълнителен директор на саудитската държавна корпорация Saudi Aramco Амин

...
Главният изпълнителен директор на саудитската държавна корпорация Saudi Aramco Амин
Коментари Харесай

Шефът на Saudi Aramco влезе в борда на директорите на BlackRock

Главният изпълнителен шеф на саудитската държавна корпорация Saudi Aramco Амин Насър влезе в борда на шефовете на BlackRock, заяви американската капиталова компания. Това решение отразява значимостта на Близкия изток в дълготрайната тактика за развиване на BlackRock, се отбелязва в известието.

„ Изключителната кариера на Амин, обхващаща повече от четири десетилетия в Aramco, му дава неповторима визия за доста от основните фактори за нашата компания и нашите клиенти “, сподели изпълнителният шеф на BlackRock Лари Финк. „ Неговият лидерски опит, разбирането на световната енергийна промишленост и моторите на прехода към нисковъглеродна стопанска система, както и познанията му за района на Близкия изток ще допринесат доста за полемиките в борда на шефовете на BlackRock “, добави Финк.

Насър управлява Aramco от 2015 година Под негово управление компанията излезе на борсата през 2019 година През 2021 година Aramco разгласи проекти за реализиране на нулеви въглеродни излъчвания до 2050 година Бадер Ал-Саад, началник на Арабския фонд за икономическо и обществено развиване, ще остане в борда на BlackRock до края на своя мандат и няма да бъде преизбиран в борда през 2024 година BlackRock ръководи активи на стойност 9,4 трилиона $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР