Главният изпълнителен директор на компанията, предлагаща популярната услуга за видеоконференции

...
Главният изпълнителен директор на компанията, предлагаща популярната услуга за видеоконференции
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на Zoom с 98% по-ниска заплата, след съкращения на служители

Главният изпълнителен шеф на компанията, предлагаща известната услуга за видеоконференции - Zoom,  Ерик Юан, ще се откаже от съвсем цялата си заплата, оповестяват международните организации. Причината за действието му е, че компанията ще редуцира 1300 чиновници.

Юан ще понижи заплатата си с 98% и няма да взима бонуси, което допуска, че се счита за виновен за грешките, довели до съкращаването на 15% от личния състав на компанията, разясняват специалисти от бизнес средите оттатък океана.
 Zoom си има нов съперник - Snapchat
Zoom си има нов съперник. Ето кой е той

Доколко обаче е мощен?

Други ръководители от софтуерната компания ще получават с 20% по-ниско възнаграждение.

" Искам да покажа отговорност освен на думи, само че и в личните си дейности ", съобщи Юан, представен от Proactive Investors.

Акциите на компанията потеглиха нагоре с 10% след оповестението на новината до $84,99 $. Те доближиха исторически връх през юли 2020 година и в този момент са на равнищата отпреди пандемията. През последните 12 месеца до затварянето на борсата на 6 фвруари книжата са изгубили 47% от цената си.

Съкращенията в Zoom са по-голям дял от работната мощ, в сравнение с съкращенията, оповестени в фирмите за корпоративен програмен продукт, като Salesforce, Microsoft и Workday.

Премахването на работни места са в цялостно сходство с наклонността в промишлеността в последно време. В последно време редица други софтуерни компании - в това число компанията майка на Фейсбук Meta, най-големият онлайн търговец на дребно в света Amazon, Alphabet на Гугъл и Twitter, оповестиха огромни кръгове от съкращения.
 Защо Zoom отбелязва спад в търсенето и срив на акциите?
Защо Zoom отбелязва спад в търсенето и срив на акциите?

Ще стартира ли компанията да губи милиарди долари с темпото, с което ги печелеше?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР