Главният изпълнителен директор на JPMorgan Chase Джейми Даймън стартира сезона

...
Главният изпълнителен директор на JPMorgan Chase Джейми Даймън стартира сезона
Коментари Харесай

Джейми Даймън предупреждава: „Сега може да е най-опасното време, което светът е виждал от десетилетия“

Главният изпълнителен шеф на JPMorgan Chase Джейми Даймън започва сезона на облагите за третото тримесечие в петък със строго предизвестие към вложителите: „ Сега може да е най-опасният миг, който светът е виждал от десетилетия “, написа той в отчета на компанията.

Войните в Украйна, Израел и Газа „ може да имат широкообхватно влияние върху енергийните и питателните пазари, международната търговия и геополитическите връзки “.

Все отново най-голямата банка в света надмина упованията на анализаторите през последното тримесечие.

Банката регистрира облага от $4,33 на акция против $3,90, предстоящи от анализатори. Приходите доближиха 39,9 милиарда $, надминавайки предстоящите 39,57 милиарда $, съгласно данни на Refinitiv.

С активи от близо 3,9 трилиона $, JPMorgan Chase е най-голямата банка в Съединените щати и водач на американската стопанска система.

 Човек изпомпва газ на бензиностанция Exxon на 6 октомври 2023 година в квартал Бруклин в Ню Йорк. Човек изпомпва газ на бензиностанция Exxon на 6 октомври 2023 година в квартал Бруклин в Ню Йорк. Майкъл М. Сантяго/Гети изображения

Базираната в Ню Йорк банка също регистрира 6% спад в приходите от капиталово банкиране през третото тримесечие. Таксите за капиталово банкиране са намалели с 3% заради по-ниската активност по сключване на акции и задължения, споделиха от банката.

През третото тримесечие депозитите са намалели с 4% по отношение на година по-рано.

„ Понастоящем потребителите и бизнесът в Съединени американски щати като цяло остават здрави “, сподели Даймън за положението на стопанската система в петък, отбелязвайки, че потребителите наподобява харчат посредством парични буфери.

Даймън сподели още, че тесните пазари на труда и високите равнища на държавен дълг могат да задържат инфлацията висока за известно време и че лихвените проценти могат да се покачат в допълнение. Основната рента по заемите на Федералния запас сега е на 22-годишен връх.

Акциите неотложно паднаха с към 0,2% по време на предпазарната търговия в петък.

Тази история се развива и ще бъде обновена.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР