Главният изпълнителен директор на JPMorgan Chase & Co - Джейми

...
Главният изпълнителен директор на JPMorgan Chase & Co - Джейми
Коментари Харесай

Шефът на JPMorgan очаква икономически бум в САЩ до 2023 година



Главният изпълнителен шеф на JPMorgan Chase & Co - Джейми Даймън съобщи в сряда, че Съединените щати може би се в подготвеност за стопански взрив до 2023 година, в случай че повече възрастни америкци се имунизират против Covid-19 и в случай че продължат стимулиращите стратегии за федерални разноски.

В годишното си писмо до акционерите на най-голямата по активи американска банка, оповестено на уеб страницата на JP Morgan, Джейми Даймън написа:

" Имам дребни подозрения, че непотребните спестявания, новите спестявания вследствие на държавните тласъци, големите дефицитни разноски, множеството покупки на активи от страна на Федералния запас (програмата за количествени улеснения), новият проект на президента Джо Байдън за инфраструктурни вложения, сполучливата имунизация против Covid-19 и еуфорията към края на пандемията, евентуално ще допринесат за стопански взрив в Съединени американски щати. Според него всичко това ще съставлява значим мотор за мощен стопански отскок от отрицателното влияние на коронавирусната пандемия.

 Джейми Даймън, основен изпълнителен шеф на JPMorgan Chase & Co

" Този стопански ​​бум може елементарно да продължи до 2023 година, тъй като всички разноски могат да бъдат продължение до тогава ", уточни той, представен от Ройтерс.

Той обаче също по този начин предизвести, че държавните вложения, изключително тези, свързани с инфраструктурата, би трябвало " да се харчат рационално ", с цел да бъдат предоставени " повече стопански благоприятни условия " за всички американци.

Като началник на най-голямата по активи американска банка, Джейми Даймън се дефинира като лицето на американския банков бранш и той употребява писмото со до акционерите, с цел да показа мнението си за икономическото здраве на страната и с цел да упорства за политики, които да оказват помощ за справяне с неравенството и за възстановяване на системата за наказателно правосъдие.

Според него финансите на междинния консуматор в Съединени американски щати са в " отлична форма " и високите оценки на фондовия пазар са оправдани. Цената обаче на американските държавни облигации не е, написа той.

Прогнозираният от Даймън стопански напредък в Съединени американски щати през идващите две години ще сътвори благоприятни условия за " справяне с проблеми, произлизащи от неравенството ".

Той също по този начин прикани за повишение на федералната минимална работна заплата, възстановяване на образованието за работа в гимназиите и колежите и улеснение на хората с престъпни регистрации при търсенето на работа.

Джейми Даймън, който прикани за по-високи налози за погашение на федерални тласъци, съобщи още, че корпорациите могат да поддържат доста от тези начинания, в случай че държавното управление одобри строго бюджетиране, бистрота и дисциплинираност във връзка с разноските си.

" Трябва да помним, че понятията за свободно предприемачество, стабилен индивидуализъм и предприемачество не са несъвместими със значимите защитни мрежи и с желанието да се поддържат нашите жители в неравностойно състояние ", написа още шефът на JP Morgan.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР