Главният изпълнителен директор на Фейсбук Шерил Сандбърг призна, че социалната

...
Главният изпълнителен директор на Фейсбук Шерил Сандбърг призна, че социалната
Коментари Харесай

Шефове на Фейсбук и Туитър признаха свои пропуски в борбата със злонамерено съдържание на изслушване в Сената на САЩ

Главният изпълнителен шеф на Facebook Шерил Сандбърг призна, че обществената медия е реагирала прекомерно постепенно на съветската интервенция в президентските избори в Съединени американски щати от 2016 година и даде обещание повече старания за прекъсване на дезинформационни акции, оповестява ДПА.

"Твърде постепенно засякохме това и прекомерно постепенно реагирахме. Вината си е наша. Тази интервенция бе изцяло неприемлива. Тя бе посягане над полезностите на нашата компания и страната, която обичаме ", сподели Сандбърг на чуване в комисията за разузнаването на Сената на Съединени американски щати. Тя дефинира обстановката като "надпревара във въоръжаването ".

"Заплахата, пред която сме изправени, не е нещо ново. Съединени американски щати постоянно са се сблъсквали с офанзиви от съперници, които желаят да подкопаят демокрацията ни. Новото са употребяваните тактики ", добави Сандбърг. Тя уточни, че "сигурността в никакъв случай не е нещо приключено " и заяви, че Facebook е удвоил броя на чиновниците си в отделите по сигурността. Facebook "е премахнал стотици сметки и страници, забъркани в координирано лъжливо държание, т.е. те са заблуждавали хората за това кои са и с какво се занимават ", сподели Сандбърг.

На същото чуване шефът на Туитър Джак Дорси съобщи, че компанията му служи за цифрово обществено пространство за продан на хрумвания и въпреки че това в множеството случаи е нещо позитивно, някои злонамерени лица се възползват от платформата и оказват негативно въздействие. "Оказахме се неподготвени за големите мащаби на проблемите, с които се сблъскваме. Поемаме цялостната отговорност по отстраняването им ", съобщи той.

Дорси заяви, че Туитър взема ограничения против измамите и операциите и че "всяка седмица се разпознават от 8 до 10 милиона съмнителни сметки ". Той увери, че Туитър не взема решенията си въз основа на политическа идеология.

Туитър, както и Facebook, са упреквани в пристрастност в ущърб на консерваторите, отбелязва организацията. "Туитър не употребява политическа идеология при вземането на решенията си за категоризирането на наличието или за използването на разпоредбите ни ", съобщи Дорси и призна, че Туитър не е бил квалифициран за големите акции с манипулиране на публичното мнение в обществените мрежи през последните години. По време на предизборната акция през 2016 година хиляди подправени сметки предизвикваха разногласия измежду гласоподавателите с разискване на деликатни тематики като расизма или имиграцията, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР