Главният изпълнителен директор на Dropbox Дрю Хюстън казва, че промяната

...
Главният изпълнителен директор на Dropbox Дрю Хюстън казва, че промяната
Коментари Харесай

Dropbox ще съкрати 500 служители и ще се насочи към изкуствения интелект

Главният изпълнителен шеф на Dropbox Дрю Хюстън споделя, че смяната е " нужна ", с цел да се подсигурява, че компанията ще е в " челните редици на ерата на изкуствения разсъдък "

Емил Василев преди 19 секунди 1 Сподели

Най-четени

АвтомобилиИван Давидов - 8:15 | 27.04.2023

8 компактни SUV-та, които по-добре да гледате единствено на картинка

IT НовиниДаниел Маринов - 19:40 | 26.04.2023

Аз съм лицето на хиляди интернет измами! Тарикати употребяват фотосите ми, с цел да залъгват дами за пари и още нещо..

АвтомобилиИван Давидов - 21:06 | 25.04.2023

Новата E-класа на Mercedes-Benz е тук!

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Dropbox ще редуцира към свои 500 чиновници, което съставлява към 16% от цялата работна мощ на компанията. В известие до чиновниците основният изпълнителен шеф на Dropbox Дрю Хюстън изяснява съкращенията с нестабилната стопанска система, само че също по този начин споделя, че съкращенията ще разрешат на компанията да построи своето поделение за изкуствен интелект.

„ В един съвършен свят просто бихме трансферирали хора от един екип в различен. И въпреки всичко ние направихме това на всички места, където беше допустимо. Следващият стадий на растежа ни обаче изисква друга композиция от умения, изключително в региона на изкуствения разсъдък и създаването на артикули на ранен стадий. През последните няколко години привлякохме страхотни гении в тези области и ще ни трябват още. “

пише Хюстън

Като част от смяната Хюстън споделя, че Dropbox ще консолидира своите съществени действия и дейностите, свързани с обработка на документи, и че също по този начин ще направи промени в екипите си за създаване на артикули. Хюстън прибавя, че Dropbox към момента е „ печеливш “ бизнес макар тежките стопански времена и че съкращенията на работни места са част от „ естественото съзряване “ на бизнеса на Dropbox.

„ Промените, които разгласяваме през днешния ден, въпреки и мъчителни са нужни за нашето бъдеще. Решен съм да подсигурявам, че Dropbox ще бъде в челните редици на ерата на изкуствения разсъдък, тъкмо както бяхме в челните редици на прехода към мобилните устройства и облачните услуги. Машинният разсъдък ще ни даде инструментите за преосмисляне на съществуващите ни бизнеси и за измисляне на нови. “

отбелязва Хюстън

В предишното Хюстън е изразявал интерес към изследването на ИИ, като в писмо от 2018 година от него и съоснователя Араш Фердоуси се показва, че „ машинният разсъдък “ в последна сметка ще разреши на Dropbox да схваща по-добре и да обслужва клиентите си. През годините услугата за хостинг на файлове е въвела някои функционалности, задвижвани от ИИ, като да вземем за пример функционалността за автоматизирано различаване на текст, която бе въведена през 2018 година. Въпреки това уволнението на чиновници единствено с цел да ги размени с такива с опит в региона на ИИ е сигнал, че Dropbox има съществено желание да направи смяна в промишлеността.

Засегнатите чиновници ще могат да получат възнаграждение за най-малко 16 седмици, до шест месеца здравни грижи и опция да запазят устройствата, които са получили от компанията за персонална приложимост. Те ще получат и кариерно образование и поддръжка за намиране на нова работа.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР