Главният изпълнителен директор на биомедицинска стартъп компания, който предизвика спорове,

...
Главният изпълнителен директор на биомедицинска стартъп компания, който предизвика спорове,
Коментари Харесай

Намериха биохакер мъртъв във флоатинг капсула

Главният изпълнителен шеф на биомедицинска стартъп компания, който провокира разногласия, когато се инжектира с нетествано лекарство за херпес пред жива публика през февруари, е умрял, заяви Live Science, цитира nauka.offnews.bg.

Аарон Трейюик (Aaron Traywick), основният изпълнителен шеф на Ascendance Biomedical, е открит в неделя (29 април) в 11:30 сутринта локално време в салон за спа във Вашингтон мъртъв, съгласно изказване на полицейския сектор Metropolitan Police Department (MPD) окръг Колумбия. Трейюик бе на 28 години, написа novini.bg.

Според уеб страницата News2Share.com, Трейюик е открит в камера за сензорна депривация. Камерата за сензорна депривация или флоатинг капсула (англ. float - свободно плаване) изолира индивида, който е вътре в нея от всички чувства. Представлява контейнер, в който не проникават звуци, светлина и аромат. Резервоарът се цялостни с разтвор с висока компактност (разтвор на британска сол във вода), чиято температура подхожда на температурата на човешкото тяло. Поставен в капсулата човек се усеща като в безтегловност.

MPD към момента проверява гибелта на Трейюик, въпреки да означават, че на този стадий нямат доказателства, които да допускат, че има някакво закононарушение.

Трейюик влезе в новините през октомври 2017 година, когато провежда проява онлайн на генна терапия, за която се допуска, че може да лекува ХИВ. Нетестваното лекуване е приложено на доброволец на име Тристан Робъртс, който има ХИВ. Робъртс съобщи, че месец след инжекцията вирусното му натоварване се е повишило, а не е спаднало.

Малко след тази проява, Американската администрация по храните и медикаментите (FDA) издаде предизвестие за потреблението на нетествани генни лечения, което гласи, че " FDA осъзнава, че продуктите на генната терапия, замислени като комплекти " направи си самичък ", с цел да произведат лечения за самолечение, ще стигнат на необятната общност. Продажба на тези артикули е противозаконна ".

Трейюик и Робъртс обаче заобикалят закона за самолечението - те не продават продуктите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР