Главният диригент на Истанбулската държавна опера Здравко Лазаров ще направи ...

Главният диригент на Истанбулската държавна опера Здравко Лазаров ще направи

Музика, посветена на морето - в концерта на Радиооркестъра с диригент Здравко Лазаров

Главният диригент на Истанбулската държавна опера Здравко Лазаров ще направи концертния си дебют със Симфоничния оркестър на БНР. Досега той е взел участие единствено в звукозаписни планове. За първи път маестрото ще дирижира и на сцената на зала „ България “.

На 22 октомври от 19.00 ч. там ще прозвучат шедьоври на Феликс Менделсон-Бартолди, Едуард Елгар, Ернст Блох и Франк Бридж, а това, което ги сплотява, е тематиката за морето.

 Виолета Радомирска В „ Морски картини “ за глас и оркестър от Елгар солистка ще бъде именитата българска певица Виолета Радомирска – мецосопран.

Концепцията за стратегията е по концепция на маестро Лазаров, който е положил старания за публиката, а и за музикантите от оркестъра да има открития.

Повече детайлности за това, както и за работата си в оперните театри на Истанбул и Анталия диригентът Здравко Лазаров описа в излъчването „ Алегро виваче “ по „ Хоризонт “. Чуйте в звуковия файл.

ВНИМАНИЕ!
Съгласно заповедта на министъра на опазването на здравето, считано от 21 октомври всички, които желаят да посетят концертите на музикалните сформира на Българското национално радио, би трябвало да дават „ зелен документ “ или негативен резултат от PCR тест, изработен до 72 часа преди влизане, или бърз антигенен тест, изработен до 48 часа преди съответния концерт.

Източник: bnr.bg