Главният архитект на Кърджали Делин Запартов, съобщава Би Ти Ви.

...
Главният архитект на Кърджали Делин Запартов, съобщава Би Ти Ви.
Коментари Харесай

Задържаха главния архитект на Кърджали за 24 часа

Главният проектант на Кърджали Делин Запартов, оповестява Би Ти Ви. Арестът е на Министерство на вътрешните работи и е за 24 часа. Задържането е по отношение на инспекция за длъжностно закононарушение. По първични данни става дума за случай, в който от мъж е била поискана 5-цифрена сума, с цел да се издаде позволение за градеж на жилищна постройка в Кърджали. Разпитан е очевидецът, от който са желани парите. Уведомена е Окръжната прокуратура в Кърджали. Към момента по отношение на Запартов няма повдигнато обвиняване. " Мръсна, гадна, долна клюка ", разяснява пред публицисти на влизане в Областна дирекция на полицията основният проектант на Кърджали.

Само ден по-рано стана известно, че е арестуван предприемач, посредничил в рушветчийска скица при издаване на позволение за градеж на постройка, както и, че на мушката е върховен чиновник на общината. Новината на първо време бе обявена довечера от локалния уебсайт.

Малко по-късно Българска телеграфна агенция даде детайлности, като информацията на организацията е била доказана от полицията. Претърсен е бил офисът на основния проектант Делин Запартов. От там е конфискувана документи. Повод е предварителна инспекция, почнала по данни за желан рушвет. Твърди се, че от февруари до август Запартов, в съучастничество с различен мъж, желал от Баяр Делимехмед от Ардино 50 000 евро, с цел да му бъде издадено позволение за градеж на жилищна постройка в Кърджали. За документиране на незаконната активност са приложени специфични разследващи средства. Вчера е разпитан Баяр Делимехмед.

Според rodopi24 акцията е стартирала още в сряда, като като ден по-късно арестуваният бизнесвен бил освободен. За Запартов пък се твърди, че имал здравословни проблеми.

Източник: Сега
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР