Главният администратор на Хонконг Кари Лам обяви днес извънредно положение

...
Главният администратор на Хонконг Кари Лам обяви днес извънредно положение
Коментари Харесай

Хонконг обяви извънредно положение заради китайския коронавирус

Главният админ на Хонконг Кари Лам разгласи през днешния ден изключително състояние и ограничения за ограничение на връзките на града с континентален Китай поради новия ковид, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Училищата, които в този момент са във почивка поради Лунната нова година, ще останат затворени до 17 февруари. Полетите от и до Ухан, откъдето потегли болестта, ще бъдат спрени, както и придвижването на високоскоростните влакове. Незабавно се анулират и всички публични визити до континенталната част на Китай, както и формалните празнувания на Лунната нова година, уточни Кари Лам.

Местните здравни управляващи потвърдиха пет случая на инфектирани с ковид. Още 122-ма души се лекуват по съмнения, че са инфектирани. Япония удостовери трети случай на болестта - трийсетина годишна жена, живееща в Ухан и пристигнала в Япония на 18 януари, посочи министерството на опазването на здравето.

В Австралия заболелите са към този момент четирима в два разнообразни града. Представител на здравните управляващи означи, че се чакат още случаи на болестта, защото Австралия е известна дестинация за китайски туристи. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР