Главните прокурори у нас участват в политическия дебат, тъй като,

...
Главните прокурори у нас участват в политическия дебат, тъй като,
Коментари Харесай

Главните прокурори у нас контролират изпълнителната власт

Главните прокурори у нас вземат участие в политическия спор, защото, посредством разширено пояснение на Конституцията, те съумяват да държат под надзор цялата изпълнителна власт. Това ще продължи да бъде по този начин, в случай че не се сложи рамка, което може да направи единствено Конституционния съд. Това съобщи пред NOVA служебният министър на правораздаването Крум Зарков.

Според него инспекциите, които се назначават от прокуратурата, би трябвало да бъдат лимитирани единствено до наказателните преследвания. В противоположен случай се обезсмисляло съществуването на доста самостоятелни държавни органи.

Той съобщи, че задачата на служебното държавно управление е да приготви закони, по този начин че когато новите депутати седнат зад банките, да стартират да дебатират бързо. Една от концепциите е да се сътвори нов орган, който да проверява единствено корупцията по високите етажи на властта. Следващата седмица служебната власт ще излезе с предложение и за това по какъв начин да се избира въпросният орган.

„ Ако той бъде избиран от Народното събрание, това значи, че ще го назначава болшинството, което пък ще крепи държавното управление. Това не ми се коства работещ вид и идната седмица ще предложим други решения ”, сподели Зарков.

Той разяснява и изказванията на левицата, че президентът Румен Радев се меси в предизборната акция посредством сегашния кабинет. „ Всяко служебно държавно управление е било подлагано на сходна рецензия. В случая мога да кажа, че тя е изцяло безпочвена ”, безапелационен бе Зарков.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР