Главните художествени ръководители на всички професионални фолклорни ансамбли в страната

...
Главните художествени ръководители на всички професионални фолклорни ансамбли в страната
Коментари Харесай

Ансамбли от страната искат държавна издръжка и по-добри условия за работа

Главните художествени ръководители на всички професионални фолклорни ансамбли в страната се събират през днешния ден на среща в Пазарджик, с цел да изискат финансова прехрана на обединенията от страна на страната, осведоми Андриян Петров - основният живописен началник на ФА „ Родопа “.

„ Ние се събираме в Пазарджик с цел да разясняваме положението на ансамблите. Има и решение да се излезе с декларация, с която да се изиска по-добри условия, повишение на заплати и страната да се включи в финансирането на ансамблите, с цел да могат да играят главната си роля, а точно да резервират и популяризират фолклорното благосъстояние, което го имаме “, добавя Петров.

Срещата е в Пазарджик, защото там се провеждат и организират прегледи на всеки две година на родните ансамбли. Очаква се, присъединяване в нея да вземат 10 фолклорни обединения от цялата страна.

Събирането е на прага на новия креативен сезон, за който ФА „ Родопа “ ще излезе пред публиката с премиера на трилогията „ Изтървани ритми “. Първата част ще бъде показана на 30 ноември в зала 1 на РДТ „ Николай Хайтов “ в Смолян. В нея ще вземат участие оркестъра на Народният отбор и Духовият оркестър. Ще се включат още танцьорите на ансамбъла и групировката „ 101 Каба гайди “.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР