Главни изпълнителни директори по цял свят очакват рецесия през следващите

...
Главни изпълнителни директори по цял свят очакват рецесия през следващите
Коментари Харесай

Рецесия, но кратка и лека очакват бизнес лидерите по света

Главни изпълнителни шефове по целия свят чакат криза през идващите 12 месеца, излиза наяве от ново прочуване на консултантската компания KPMG, представено от Си Ен Би Си.

Според прочуването повече от половината от интервюираните бизнес водачи чакат забавянето да бъде „ леко и малко “.

Мнозинството от 1300-те основни изпълнителни шефове, интервюирани от KPMG сред юли и август, обаче предизвестиха, че увеличените разстройства, в това число рецесията, може да затруднят възобновяване на бизнеса им от пандемията.

Въпреки това, основните изпълнителни шефове показаха по-голям оптимизъм спрямо началото на годината и споделиха, че ще има вероятности за напредък през идващите три години.

„ Главните изпълнителни шефове по целия свят демонстрират по-голяма убеденост, храброст и непримиримост в превъзмогването на краткосрочните стопански въздействия върху бизнеса им, както се вижда от възходящата им убеденост в световната стопанска система и техния оптимизъм за тригодишния небосвод “, сподели ръководещият сътрудник на KPMG Singapore,  Онг Пан Тай.

„ Също по този начин виждаме доста позиции за дълготраен напредък, като да вземем за пример в Сингапур, където към 80% от изпълнителните шефове са показали, че тяхната корпоративна цел ще има най-голямо влияние върху построяването на взаимоотношения с клиентите през идващите три години “, добави той.

В международен мащаб основните изпълнителни шефове също гледат благосклонно на сливанията, придобиванията и нововъведенията.

По целия свят, с изключение на от рецесиите и икономическото влияние на възходящите лихвени проценти, основните изпълнителни шефове се тревожат и за продължаващата отмалялост от пандемията, показват от KPMG.

В Азиатско-тихоокеанския район по-малко изпълнителни шефове чакат криза. От интервюираните 63% предвиждат криза през идната година спрямо 86% в международен мащаб.

Но те също по този начин са по-малко оптимистично настроени за растежа през идващите три години спрямо техните световни сътрудници.

В международен мащаб и в Азиатско-тихоокеанския район към 20% споделят, че няма да разширят наемането на нови чиновници през идващите три години, а ще запазят без смяна или ще го понижат.

В Сингапур близо 90% от интервюираните изпълнителни шефове или са подхванали заледяване на назначението, или са възнамерявали да го създадат през идващите шест месеца, споделят от KPMG.

Почти всички от тях подхващат или възнамеряват диверсификация във веригите си за доставки.

Но през идващите три години съвсем всички интервюирани изпълнителни шефове в Сингапур споделят, че ще усилят броя на чиновниците си с до 10%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР