Главна дирекция "Фискален контрол" при НАП е затворила 32 обекта

...
Главна дирекция "Фискален контрол" при НАП е затворила 32 обекта
Коментари Харесай

НАП в Кюстендил е затворило 32 обекта в ромския квартал Изток

Главна дирекция "Фискален надзор " при Национална агенция за приходите е затворила 32 обекта в ромския квартал "Изток " в Кюстендил, при тествани 45. Това оповестиха през днешния ден от Районната прокуратура, които регистрираха резултатите от взаимна инспекция с контролните органи в региона. Проверката беше осъществена на 3 и 4 декември предходната година, а за застраховане на осъществяването й тогава участваха сили на жандармерията и полицията.

От прокуратурата обаче регистрираха, че не е имало произшествия и напрежение по време на инспекцията.

"Имахме предварителна информация за общо 86 търговски обекти на територията на ромския квартал, само че беше открито, че 41 от тях са прекратили активност ", сподели представителят на прокуратурата Галина Димитрова. Служителите на Национална агенция за приходите са открили общо 50 нарушавания по ЗДДС и 18 - за вписване и отчитане на продажби посредством фискални устройства.

Инспекторите от Областната дирекция по сигурност на храните /ОДБХ/ са затворили 23 обекта. Те са открили, че обектите работят без уверение за регистрация, липсват здравни книжки на личния състав, а в пет от обектите са открити храни с изминал период на валидност и такива без явен генезис. От ОДБХ са съставили 32 акта, конфискувани са храни, а 28-те формирани наказателни постановления са за 36 500 лева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР